Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Френска шоколадова торта с кафе

Френска шоколадова торта с кафе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска шоколадова торта с кафе1 / 2
03/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 300 г
  • брашно - 100 г
  • кафе - 1 с.л. разтворимо
  • бял шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се нарязва на едро, добавя се маслото и всичко се разтопява на водна баня. Сваля се от огъня и се разбърква до получаване на еднородна смес.

Три от жълтъците и три яйца се смесват с 250 грама захар и се разбива до светла смес. Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се добавя останалата захар. Сместа с жълтъците се смесва с шоколадовата смес.

Добавят се белтъците и всичко се разбърква внимателно. Добавя се пресятото брашно и кафето. Тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене.

Тавата се слага в по-голяма тава и се налива гореща вода, така че да стига до половината от височината на тавата с тестото. Пече се 35 минути на 160 градуса. Вади се от фурната и се оставя да се охлади.

Белият шоколад се разтопява на водна баня и с него се залива изстиналият блат. Оставя се в хладилника за 3 часа и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: