Шоколадова торта с кафе

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130417
Шоколадова торта с кафе
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 210 г
  • захар - 150 г бяла
  • кафява захар - 125 г
  • какао - 40 г
  • сода бикарбонат - 1+1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 140 мл
  • олио - 75 мл
  • кафе - 140 мл горещо
  • За крема
  • сладкарска сметана - 400 мл 30%
  • черен шоколад - 200 г
  • шоколад - 200 г млечен
  • сладкарска сметана - 200 мл неподсладена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

400 мл сметана се кипва и се прибавя към натрошения шоколад. След минута се разбърква до хомогенна смес. 200 мл сметана се разбива до твърдост и се добавя към леко охладения шоколадов ганаш.

Блат: всички сухи съставки се смесват, всички течни – отделно. Смесват се, не е необходимо много бъркане. Към тях в последствие се добавя горещото кафе и се изсипва в тава с хартия за печене.

Пече се на 180 градуса за 45 минути. Блатът остава леко сочен. След като изстине се разделя по дебелина и блатовете се намазват с крема.

Украсява се по желание и се оставя в хладилник, като може да се консумира след 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ох,толкова изкушаващо изглежда,не зная как ще изтърпя тези 2 часа,през които ще трябва да стои в хладилника :-)
26.02.2016 10:46