Халва от тахан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
14/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"Стига само сте хапвали, време е да се научите и как се прави вкусна халва от тахан у дома"

Необходими Продукти

  • тахан - 2 кг сусамов
  • захар - 2 кг
  • глюкоза - 500 г (1 бурканче)
  • чувен - 3/4 ч.ч. течен*
  • лимонтузу - 1/4 ч.л. (1 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сироп от захарта и водата и го варете, докато започне д аотделя мехурчета, които се пукват.

Добавете и глюкозата и след като заври, добавете в съда с врящия чувен. Варете сместа и проверете готовността ѝ, като пуснете капка от нея в студена вода - капката трябва да се втвърди и да може да се троши.

След това изсипете бавно сместа в съд, където е таханът. Бъркайте и хомогенизирайте сместа. Сипете я във форми с готварска хартия и оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: