Баница с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Баница с орехи1 / 2
17/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг (7 и 1/2 ч.ч.)
  • яйца - 3 бр.
  • лимонада - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 10 г
  • за намазване и поръсване
  • масло - 250 г
  • за плънка
  • орехи - 300 г едро счукани
  • за заливка
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите съставки омесете гладко тесто, като размиете първо маята и пресеете брашното. Готовото тесто разделете на 5 части и ги оставете да почиват и втасват.

Разточете ги на кори с диаметър около 25 см. Мажете всяка кора с разтопено масло и поръсвайте с орехови ядки, навивайте на руло и усуквайте като въже. Докато усуквате, разтягайте - трябва да се получи руло, което почти 2 пъти по-дълго от началното.

Така приготвените рула навивайте на рехав охлюв в намазнена тава. Подредената баница оставете да почине за 15 минути, докато бухне, след което залейте с разбитите съставки за заливката и я изпечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: