Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с тиква и орехи

Баница с тиква и орехи

Баница с тиква и орехи
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Смятаме, че тиквите са създадени, за да може са послужат за плънки на ароматни баници и употребата им за друго трябва да бъде забранена"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • тиква - 2 ч.ч. рендосана
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всеки две кори поръсваме от тиквата, орехите и по 2 лъжици олио.

Навиваме на руло и подреждаме в намазнена тавичка, като за вита баница. Печем на 180 градуса за около 50 минути.

Готовата баница напръскваме с малко вода и завиваме в кърпа.

По желание преди сервиране можем да я поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Георгиева
Румяна Георгиева
Много е вкусна, аз сложих и канела, защото обичам. Стана чудесна!
06.02.2016 20:25
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много обичам да слагам в сладкиши захаросани портокалови корички,но за баницата с тиква въобще не ми е минало през ума,че мога да ги използвам.Благодаря за идеята :-)
04.02.2016 10:39
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Понякога добавям кора от портокал и става много ароматна :)
03.02.2016 17:25