Начин на приготвяне
Слагаме продуктите за сиропа да заврят и след 5 мин. го махаме от котлона. Оставяме го да изстине добре.
Настъргваме тиквата на едро. Объркваме всичко за плънката в голяма купа и започваме да редим нашата сладка баница.
Намазваме дъното на голяма тава с олио и слагаме 3 листа от корите. Слагаме равномерно от плънката, слагаме лист, поръсваме с олио и втори лист отгоре. Така редим цялата тиквена баница: плънка - лист - олио - лист.
Накрая завършваме с 2-3 листа намазани леко с мазнина помежду. Нарязваме на квадрати, заливаме по нарязаното с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 мин.
Ако обичате повече пържено, може да загреете олио отделно и така да залеете баницата. След като изкараме баницата, я заливаме със сиропа, докато е още гореща. Захарен сироп може да се направи от предния ден!
Ако не искате да е сиропиран сладкиш, може само да я поръсите с пудра захар, докато е още топла, и да я оставите на хладно да изстине.