Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с круши, лешници и шоколад

Кейк с круши, лешници и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кейк с круши, лешници и шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Като ценители на богатите и ароматни кейкове можем да ви кажем много неща, но ни е забранено да говорим с пълна уста"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 180 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 100 г
  • какао - 3 с.л
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лешници - 50 г
  • круши - 3 бр.
  • шоколад - 100 г, бял и черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки. В купа разбийте яйцата, захарта, млякото и маслото. Към получената смес прибавете сухите съставки.

Разбъркайте добре и прибавете нарязаните на кубчета круши. Изсипете сместа в продълговата форма, покрита с хартия за печене.

Поръсете с натрошените на едро лешници.

Печете кейка на 180 градуса за 40-45 минути.

Охладете и го украсете с разтопен бял и черен шоколад.

Кейкът с круши, лешници и шоколад е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: