Начин на приготвяне
Отделяте белтъците от жълтъците и разбивате жълтъците със захарта продължително, докато стане светъл и пухкав крем. Отделно разбивате белтъците с щипка сол на пухкав сняг.
Смесете ги към жълтъците и с внимателно объркайте смесете, като добавите и постепенно брашното. Разделете сместа на 2 и едната оцветете с какаото или разтопен шоколад.
Изпечете двата блата в две намазнени и леко набрашнени форми. Оставете да се охладят и разрежете всеки на 2-3 отделни блата.
За крема разтопете на водна баня двата вида шоколад и прясното мляко. Бъркайте и добавете маслото и рома.
Слепете блатовете с крема и отгоре намажете с още малко крем. Настържете шоколад и украсете тортата отгоре.