Голяма шоколадова торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Голяма шоколадова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16 парчета

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 - 200 г
  • брашно - 160 г пресято + за формата
  • какао - 2 с.л. или разтопен шоколад
  • за крема
  • шоколад - 1 бурканче течен + 200 г млечен или черен
  • прясно мляко - 100 мл
  • ром - 1 с.л. или ромова есенция
  • масло - 1 с.л. неразтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците и разбивате жълтъците със захарта продължително, докато стане светъл и пухкав крем. Отделно разбивате белтъците с щипка сол на пухкав сняг.

Смесете ги към жълтъците и с внимателно объркайте смесете, като добавите и постепенно брашното. Разделете сместа на 2 и едната оцветете с какаото или разтопен шоколад.

Изпечете двата блата в две намазнени и леко набрашнени форми. Оставете да се охладят и разрежете всеки на 2-3 отделни блата.

За крема разтопете на водна баня двата вида шоколад и прясното мляко. Бъркайте и добавете маслото и рома.

Слепете блатовете с крема и отгоре намажете с още малко крем. Настържете шоколад и украсете тортата отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: