Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Праскови със синьо сирене

Праскови със синьо сирене

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Праскови със синьо сирене2 / 2
05/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праскови - 4 бр.
  • синьо сирене - 180 г
  • салата - 250 г листа от маруля, айсберг, рукола
  • мента - 3 - 4 стръка пресна
  • за дресинга
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 4 ч.л. бял винен
  • мед - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1/2 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистените праскови се срязват на 2 или на четири, като костилката им се отстранява внимателно. Върху всяко парче праскови се поставя по един тънък резен синьо сирене.

В дълбока купа се накъсва измитата и подсушена салата. Смесете продуктите за дресинга и ги разбийте добре, до получаването на еднородна смес, след което овкусете зелената салата и разбъркайте добре.

Прасковите и синьото сирене се затоплят в на умерено силна микровълнова фурна за 2-4 минути, докато плодовете се загреят, а сиренето започне да се топи. Поднасят се със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: