Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка по руски

Юфка по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Юфка по руски1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • юфка - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • манатарки - 400 г
  • бульон - 300 мл пилешки от кубчета
  • сметана - 200 мл течна
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се сварява и се оставя да се отцеди. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в олиото за 2 минути.

Добавят се нарязаните на филийки гъби и когато се запържат, се заливат с бульона. Сместа се поръсва със сол и се сваля от котлона.

Добавя се сварената юфка, разбърква се, залива се със сметаната и се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се разбърква и се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: