Бърза ябълкова шарлота

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бърза ябълкова шарлота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • ябълки - 6 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • бадеми - 50 г филирани
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 100 г
  • прясно мляко - 550 мл
  • захар - 100 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • извара - 200 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се реже на тънки резени. Ябълките се режат на тънки резени и се напръскват с лимонов сок. В тава, намазана с мазнина, се редят под наклон, така че да се застъпват, резен ябълка, резен франзела. Поръсват се с бадеми.

Яйцата се разбъркват със сметаната и 300 милилитра мляко. Добавя се захарта, канелата, ванилията и изварата. Сместа се излива върху ябълките и всичко се пече 30 минути на 180 градуса.

Останалото мляко се загрява, добавя се нишестето размито с малко вода и при непрекъснато бъркане се кипва. Сваля се от котлона, добавя се медът. Шарлотата се сервира с крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: