Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с ементал, бекон и гъби

Банички с ементал, бекон и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
09/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитайте баничките с най-ароматна плънка - знаем, че ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • печурки - 230 г
  • олио - 1 с.л.
  • бекон - 230 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • бутертесто - 350 г
  • ементал - 30 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган. Добавете нарязаните гъби и бекон и запържете за 6-8 минути. Поръсете с магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Разстелете бутертестото и го нарежете на 4 големи квадрата.

Настържете ементала и го прибавете към гъбената смес. Разделете сместа по равно върху тестото. Краищата се намазват с малко разбито яйце. Завийте квадратите на триъгълници и ги наредете в намазнена тавичка.

Направете малки разрези с нож отгоре върху баничките и ги намажете с останалото масло. Изпечете ги в предварително загрята фурна за около 20 минути или докато станат готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: