Начин на приготвяне
В купа смесете всички съставки за намазването. Подсушете месото и го намажете с получената смес.
Завийте го със стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа. След това го сложете в тава, сипете вода и завийте с фолио.
Печете на 180 градуса около два часа. Накрая свалете фолиото и допечете до златисто. Почистете гъбите от пънчета и ги подредете в тава. Сложете на масата едно парче шунка, до него парче ементал, като ги застъпите.
Завийте на руло и го нарежете на три части. Посолете и поръсете гъбите с черен пипер. Във всяка гъба сложете по едно рулце. Сипете малко вода в тава и печете на 200 градуса около двайсетина минути.
Сервирайте в плато печеното свинско с вкусните пълнени гъби и зрънца нар.
Свинското печено и пълнени гъби с шунка и ементал е подходящо за новогодишните празници, става вкусно и не изисква много време за приготвяне.