Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено и пълнени гъби с шунка и ементал

Свинско печено и пълнени гъби с шунка и ементал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско печено и пълнени гъби с шунка и ементал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Ефектно предложение, което е особено подходящо за официална вечеря или за някой празник със семейството"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг от бут
  • за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • за гарниране
  • гъби
  • ементал - 1 опаковка слайс
  • шунка - 1 опаковка слайс
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за намазването. Подсушете месото и го намажете с получената смес.

Завийте го със стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа. След това го сложете в тава, сипете вода и завийте с фолио.

Печете на 180 градуса около два часа. Накрая свалете фолиото и допечете до златисто. Почистете гъбите от пънчета и ги подредете в тава. Сложете на масата едно парче шунка, до него парче ементал, като ги застъпите.

Завийте на руло и го нарежете на три части. Посолете и поръсете гъбите с черен пипер. Във всяка гъба сложете по едно рулце. Сипете малко вода в тава и печете на 200 градуса около двайсетина минути.

Сервирайте в плато печеното свинско с вкусните пълнени гъби и зрънца нар.

Свинското печено и пълнени гъби с шунка и ементал е подходящо за новогодишните празници, става вкусно и не изисква много време за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: