Тирамису в чаши

КикиКикиНовак
16/02/2015
"Влюбени сме във всяка рецепта, която съдържа магическата дума Тирамису в името си "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 450
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бишкоти - 1 малък пакет
  • маскарпоне - 1 кутия (400 - 500 г) или др. вид меко и безсолно сирене
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 6 с.л. или на вкус + 3 с.л.
  • еспресо - около 120 г силно, сварено
  • коняк - 1 с.л.
  • какао - или настърган шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 3 белтъка от яйцата и разбийте жълтъците с 1 белтък и 6 с.л. захар в съд на водна баня на котлона, докато се получи пухкав и светъл крем.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и след като започнат да се надигат и побелеят, започнете да добавяте останалата захар.

Сипете маскарпонето в купа, залейте с изстиналия яйчен крем и разбъркайте до хомогенност. Добавете и белтъците и внимателно разбъркайте с шпатула.

Смесете еспресото с коняка или вино Марсала. Потапяйте бишкотите и ги начупете. В чашки редувайте ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така догоре.

Най-отгоре поръсете обилно с пресято какао или ситно настърган шоколад.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар