Начин на приготвяне
Крушите се режат на половинки, отстранява се сърцевината и плодовете се режат на резени с дебелина половин сантиметър. Лукът се реже на шайби, които се решат на четвъртинки.
Една супена лъжица зехтин се загрява в тиган и в нея се запържва лукът на среден огън за 5 минути. Добавят се крушите и сместа се пържи още 10 минути.
Добавя се сол и тиганът се сваля от котлона. Филиите се мажат с останалия зехтин и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 4 минути на 180 градуса. Сиренето се натрошава на едро.
Върху загрятите филийки се слагат крушите с лук и се поръсват със сирене. Пекат се още 3 минути на 180 градуса. Вадят се и се поливат с мед. Сервират се горещи.