Зимни круши във вино

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15030
25/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и ги поставете прави в тенджера и им оставете дръжките, ако имат такива. Изстискайте върху всяка от тях лимонов сок. Залейте ги с червено вино и ги поръсете със захарта.

Прибавете стафидите, ванилията и зрънцата карамфил. Покрийте съда и оставете течността да къкри около 20 минути, но не оставяйте плодовете да се размекнат.

Преди да станат готови, сложете ги да легнат и от време на време поливайте със соса. Сервирайте всяка круша в отделна чиния, поръсете със стафиди, залейте с малко от виното и украсете с тънки резени лимонова кора.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар