Начин на приготвяне
Ще се изненадате как с една смес при изпичане ще се получи кейк на два пласта. Този десерт е съчетание от лек пандишпан и лимоново-боровинков крем.
Намажете 6 керамични купички за суфле с масло и поръсете захар по дъното и страните. Загрейте фурната на 160 градуса.
Брашното, захарта, лимоновата кора, солта и нишестето се смесват в купа. Добавете жълтъците, лимоновия сок, млякото и сметаната. Разбийте до гладка и хомогенна смес.
Белтъците се разбиват на сняг. Аз ги разбивам с 2 щипки захар и 6-7 капки лимонов сок. Разбитите белтъци се добавят към сместа на 2-3 части и се обръщат с шпатула, за да се запази обемът им.
В купичките се поставят по 5-6 бр. боровинки и се заливат със получената смес на 2/3 от обема. Поставете купичките в дълбока тава за печене и налейте вряла вода до средата на формите. Печете така за около 40 минути.
След като ги извадите от фурната, десертите ще спаднат, но това е нормално.
Оставете ги да се охладят, а след това да престоят в хладилника за 2 часа. Извадете суфлетата с помощта на нож, като го прокарате по края на формите. Сервирайте ги обърнати в чинии. Гарнирайте по желание.
Приятен апетит!