Боровинков сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Боровинков сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Прекрасен сос, който можете да сервирате към пилешко, патешко, пуешко месо!"

Необходими Продукти

  • боровинки - 250 г червени (пресни или замразени)
  • сок от ананас - 150 мл, може и портокалов
  • кафява захар - 100 г
  • бренди - 25 мл
  • канела - 1 пръчка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в подходящ съд на котлона ананасовия сок заедно със захарта да се загреят, докато захарта се разтвори.

След като сокът се редуцира за 2-3 минути, добавете почистените боровинки.

Варете на умерен котлона и бъркайте за около 10 минути или малко повече. След като плодчетата се разпукат, добавете канелата, брендито и поръсете черен пипер.

Гответе още 5 минути и не спирайте бъркането. Снемете от огъня, отстранете канелата.

Поднесете боровинковия сос към ястия с птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: