Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кускус с печени моркови

Кускус с печени моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кускус с печени моркови1 / 2
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 6 стръка
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • кускус - 500 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на едро, морковите се обелват и се режат на тънки ленти. Чесънът се реже на ситно, мащерката се накъсва.

Морковите, лукът и чесънът се слагат в тавичка, напръскват се със зехтин и оцет, поръсват се със сол и мащерка и се разбъркват. Покриват се с фолио и се пекат 15 минути на 220 градуса.

Фолиото се маха и зеленчуците се пекат още 10 минути. Кускусът се приготвя според инструкциите на опаковката. Разпределя се в чинии и отгоре се слага от зеленчуковата смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: