Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пържени пълнени чушки с кускус, моркови и лук

Пържени пълнени чушки с кускус, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пържени пълнени чушки с кускус, моркови и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Тази любима рецепта я открихме в един от тефтерите на баба и не можахме да се стърпим да не я споделим с вас"

Необходими Продукти

  • кускус - 50 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица - на вкус
  • сол
  • жълтъци - 1 бр. пресен
  • масло - 2 с.л.
  • чушки - 4 бр. едри
  • олио
  • домати
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме кускуса да се свари във вряща подсолена вода с прибавена една супена лъжица олио. Варим, колкото е необходимо, и сварения кускус отцеждаме от водата, обливаме със студена вода и оставяме в цедка или гевгир да се отцеди хубаво.

В краве масло (2 с.л.) и вода (1.5 к.ч.) слагаме да се задушат и омекнат почистените и настъргани моркови и нарязан ситно лук. Като останат на мазнина дръпваме от котлона, посоляваме и ръсваме чубрица на вкус и прибавяме отцедения кускус.

Чушките измиваме, подсушаваме и изрязваме внимателно дръжките, така че да може да ги използваме като капачета. Почистваме чушките от семената и посоляваме отвътре.

Плънката от пастата кускус смесваме с един пресен жълтък. Разбъркваме хубаво и пълним чушките. Слагаме капачетата от дръжките. Изпържваме пълнените чушки в олио (може да изпечем във фурната).

При пържене трябва да слагаме капак на съда, защото при пържене пръска олио. Готовите чушки белим от люспите и поднасяме с гарнитура от червени домати и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: