Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Спанак с шунка и ориз

Спанак с шунка и ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Спанак с шунка и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • шунка - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 4 с.л. настъргано
  • масло - 3 с.л.
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, почистете спанака и го задушете в малко вода за около 5 минути. Оставете спанака да изстине и го нарежете на малки парченца. Прибавете ги към спанака, овкусете с 1 с.л. масло.

Поръсете със сол и черен пипер. Нарежете шунка и я разбъркайте с ориза. Намажете тава с малко мазнина, редувайте пласт ориз, пласт спанак, като най-горният трябва да е спанак.

Оформете 4 кладенчета и в тях чукнете по 1 яйце. Останалото масло се разпределя върху ястието и се слага да се пече. Всяка порция се сервира с настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: