Спанак с шунка

Спанак с шунка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • шунка - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън
  • червен пипер
  • сол
  • кисело мляко - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака, измиваме и заливаме със студена посолена вода. Слагаме да се свари. Когато е готов, изцеждаме от водата / запазваме водата от варенето/ и скълцваме на ситно. В маслото запържваме брашното.

Прибавяме спанака и разреждаме с прясно мляко и малко от водата в която сме варили спанака. Към получената гъста каша прибавяме едно разбито яйце и нарязана на ситно шунка.

Изсипваме в тавичка и отгоре заливаме с разбити кисело мляко и 1 яйце с прибавени счукан чесън, сол и червен пипер на вкус. Печем в гореща фурна докато ястието получи златиста коричка. Поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: