Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте млякото, захарта, солта и олиото. Постепенно добавете брашното, което предварително сте пресели с бакпулвера.
Разбивайте с миксер до получаването на гладко тесто и оставете поне 30 минути да престои на топло.
С черпак гребнете от сместа и сипете в предварително нагорещен тиган, чието дъно сте намазали с малко масло. Разпределете сместа и печете по 2 минути на страна.
Готовите палачинки се редят една върху друга, за да се задушат. Гарнирайте със сладко или сирене и поднесете веднага.
Още рецепти за палачинки: Овесени палачинки, Американски палачинки (Вегански), Морковени палачинки, Плодови палачинки, Основно тесто за палачинки, Палачинки от грис и овесени ядки, Руски палачинки с извара, Спаначени палачинки.
Коментари