Касата Сицилиана

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Касата Сицилиана1 / 2
31/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10 парчета
"Касата Сицилиана трябва да се опита поне веднъж в живота"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 2 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • ликьор - 2 с.л. Гранд Марние
  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 75 г
  • нишесте - 75 г царевично
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • За Рикота крема
  • рикота - 500 г прясно сирене
  • пудра захар - 80 г
  • портокалова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • шоколад - 80 г черен, нарязан на ситно
  • череши - към 100 г червени, зелени и жълти захаросани череши, ситно нарязани
  • за глазура
  • марципан - 350 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • пудра захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта много добре, като добавите ванилията и солта. Разбиването е продължително, докато сместа бухне много и стане пухкава. Накрая се добавят пресятите нишесте и брашно. Разбива се добре и от сместа се изпичат 3 блата в малка форма, застлана с хартия за печене в загряна на 180 градуса фурна.

За крема разбийте рикотата с пудрата захар, портокаловия сок и кора, докато сместа стане гладка. Объркайте с нарязаните ситно захаросани череши и натрошения шоколад.

Смесете 2 с.л. пудра захар, 2 с.л. портокалов сок с ликьора. В подходящ поднос сложете първия блат, намажете го с помощта на четка с ароматната смес и отгоре разпределете половината крем. След това сложете внимателно втори блат, намажете и него и покрийте с останалия крем. Сложете последния трети блат и леко го намажете.

Разточете на тънък блат марципана, като поръсвате малко пудра захар на плота. Покрийте тортата с марципана внимателно. Смесете в купа лимоновия сок и белтъка, добавете пудрата захар и разбийте енергично с телена бъркалка. Покрийте тортата с бялата глазура, като загладите с нож.

Украсата на Касата Сицилиана може да бъде от още захаросани или сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: