Капоната Сицилиана

Капоната Сицилиана
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Капоната Сицилиана - вкус от Сицилия, напомнят и за френския рататуй."

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • селъри - 1 стрък
  • чери домати - 150 г
  • пасирани домати - 1/2 к.ч.
  • зелени маслини - 80 г
  • каперси - 1 с.л.
  • зехтин
  • пресен босилек
  • захар - 1/2 с.л.
  • бял винен оцет - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насладете се на този семпъл шедьовър от италианската кухня, напомнящ на рататуй.

Първо почистете зеленчуците, нарежете патладжаните, целината и чери доматите на кубчета, ако са много големи, просто ги разделете на две.

Патладжаните сложете в подсолена вода за да се отстрани горчивият им вкус. След това ги запържете в голям тиган патладжаните в мазнина, докато се зачервят. Когато са готови, ги отцедете добре и поставете върху кухненска хартия.

На тяхно място в тигана сложете ситно нарязания лук. Щом стане прозрачен, добавете пасираните домати, разполовените домати и оставете да вари минута две-три. След това прибавете предварително обезкостените маслини и каперсите.

Гответе три минути на слаб огън. Накрая сложете запържените патладжани, пресният босилек, захарта, оцета и сол на вкус.

Бъркайте още минута, след което сицилианската капоната е готова.

Капоната Сицилиана може да сервирате с фокача или друг италиански хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: