Начин на приготвяне
Добре почистените патладжани се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят около 30 минути, докато се отцеди горчивият сок. След това се подсушават със салфетка и са запържват в сгорещено олио.
В това време доматите се настъргват на едро ренде. Зехтинът се загрява и в него се запържва едро нарязаният чесън, след което се добавя доматеният сок.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус, прясно нарязани листа босилек. Сосът се оставя да ври на умерено силен огън за 10 минути, за да се изпари излишната вода.
Сварете пастата според указанията на опаковката, като внимавате да не я преварите. Отцедете пастата и я прехвърлете в тавичка, добавете патладжаните, доматения сос и половината моцарела. Разбъркайте добре, покрийте с останалата моцарела и настърган пармезан.
Печете ястието около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сервира се топло, поръсено с пресен босилек.