Топчета в сладко-кисел сос

ЕфросияЕфросияДжедай4541
22/10/2010
"Топчета като топчета, но сосът е вълшебен "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 266
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г кайма
  • лук - 50 г зелен и 50 г кромид
  • вино - З с.л. оризово
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 5 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 4 с.л. растително
  • сок - 1 ч.ч. от ананас
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се добавят ситно нарязаният лук, соевият сос, оризовото вино, солта и жълтъците. Хубаво се омесва и се правят малки топчета, които се овалват в нишесте. Топчетата се пържат в нагорещено растително масло, докато станат кафяви.

В мазнината се добавят ананасовият сок, захарта, ябълковият оцет и след като кипнат, се добавя 1 ч. л. нишесте. Изчаква се сосът леко да се сгъсти.

При сервиране изпържените топчета се заливат с направения сос. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар