Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до 160°C. Разтопете на водна баня или на слаб котлон шоколада и маслото.
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията, докато сместа стане на пухкав крем. Сипете вътре шоколадовата смес, която не трябва да е прекалено гореща заедно с брашното.
Разпределете сместа в 12 формички за мъфини (предварително намаслени) - кошнички или тава с форми за мъфини. В средата на всяко кексче притиснете леко по парче шоколад и загладете повърхността.
Сложете шоколадовите мъфини с течен център да се изпекат за около 30-35 минути или докато на допир отгоре са леко твърдички. Готовите кексчета охладете във формите за 5 минути и ги прехвърлете да изстинат върху решетка. Поръсете ги с какао по желание.