Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадови мъфини с течен център

Шоколадови мъфини с течен център

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шоколадови мъфини с течен център2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Понякога просто не можем да избягаме от клишетата - но тези шоколадови мъфини с течен център наистина се топят в устата"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г черен, нарязан
  • масло - 200 г безсолно
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - ½ ч.ч. (110 г)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - ¾ чаша (110 г) самонабухващо, пресято
  • шоколад - 120 г черен, екстра, нарязан на 12 парченца
  • какао - тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната до 160°C. Разтопете на водна баня или на слаб котлон шоколада и маслото.

Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията, докато сместа стане на пухкав крем. Сипете вътре шоколадовата смес, която не трябва да е прекалено гореща заедно с брашното.

Разпределете сместа в 12 формички за мъфини (предварително намаслени) - кошнички или тава с форми за мъфини. В средата на всяко кексче притиснете леко по парче шоколад и загладете повърхността.

Сложете шоколадовите мъфини с течен център да се изпекат за около 30-35 минути или докато на допир отгоре са леко твърдички. Готовите кексчета охладете във формите за 5 минути и ги прехвърлете да изстинат върху решетка. Поръсете ги с какао по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: