Руска млечна пасха

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
08/04/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо790
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва с яйцата. Млякото се загрява на бавен огън, докато кипне. Във врящото мляко на тънка струйка се налива сметаната.

Загрява се, докато се появят един-два мехура, и се сваля от котлона. Оставя се да изстине за 1 час и се прецежда през четири слоя марля. Получава се нещо като извара.

Маслото се смесва със захарта до кремообразна маса. Смесва се с млечната смес и с голяма лъжица се бърка дълго време в една посока, докато не стане пухкава.

Добавя се ванилията и стафидите, сместа се оформя като пирамида с пресечен връх и се оставя в хладилника.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар