Начин на приготвяне
Обелете краставиците, разрежете ги по средата, а след това на четири резена. Обелете скилидките чесън. Смесете оцета, водата и разбъркайте в тях захарта, канелата, карамфила и зърна черен пипер. Сложете на загрят котлон и кипнете сместа, докато захарта се разтвори напълно. Сложете краставиците и чесъна в разтвора и оставете да престоя 1 нощ.
На следващия ден отцедете саламурата, отново я кипнете и залейте с нея краставиците и чесъна. Отново оставете да престои 1 нощ. След това вадете краставиците и ги натъпчете в буркани.
Кипнете саламурата за трети път, оставете я да изстине и залейте бурканите. Покрийте бурканите с пергаментова хартия и завържете с ластици. Оставете ги на хладно.
След 1 седмица руската туршия е готова за консумация. Оригиналната рецепта е без чесън, но по желание може да добавите и стръкчета копър и по дафинов лист в бурканите.