Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с лешници и бекон

Пъстърва с лешници и бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва с лешници и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг филе
  • бекон - 100 г
  • лешници - 50 г смлени
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Лукът и магданозът се нарязват на ситно. Половината масло се смесва с горчицата, магданоза, лука и сока на лимона. Върху кожата на рибата се правят леки разрези, рибата се натрива със сол.

Рибата се разрязва на 8 парчета. В парче фолио се слага едно парче риба с кожата надолу, намазва се с маслената смес и се покрива с друго парче риба. Фолиото се завива.

Същото се повтаря с другите парчета риба. Пекат се 15 минути на 200 градуса. Беконът се реже на тънки парченца и се запържва с лешниците в останалото масло за 5 минути. Рибата се сервира, като се поръсва с бекон и лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: