Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва

Печена пъстърва

Здравка БелишкаЗдравка Белишка
Новак
1216026141
Печена пъстърва
Снимка: Здравка Белишка
1 / 6
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Здравословно предложение за всички, които обичат прясна риба и свежа салата"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • зехтин - или олио
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • босилек
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме изчистената пъстърва. Намазваме я със зехтин или олио. Поръсваме и втриваме подправките, оставяме да престои 60 мин.

Слагаме по 2-3 резанчета лимон във всяка риба. Намазваме фолиото за печене с мазнина и увиваме всяка риба поотделно.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин. После разгъваме фолиото намазваме с масло и печем още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: