Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с коняк и лешници

Бонбони с коняк и лешници

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бонбони с коняк и лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мед - 1/2 ч.ч.
  • лешници - 200 г
  • масло - 3 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • сусамово семе - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се запичат на сух тиган и се смилат. Сусамът се запържва на сух тиган до златисто, като се бърка непрекъснато.

Медът и маслото се разтопяват и се разбъркват до еднородна смес. Добавя се конякът, сместа къкри 3 минути на бавен огън.

Добавят се лешниците и сусамът, всичко се разбърква, сваля се от котлона и се охлажда до 35 градуса.

От сместа се оформят топчета, слагат се върху хартия да печене и се оставят да изсъхнат за 10 часа.

Всеки бонбон се слага в хартиена подложка и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: