Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Американска торта с банани и шоколад

Американска торта с банани и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Американска торта с банани и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • сметана - 500 г
  • желатин - 10 г
  • извара - 250 г
  • йогурт - 100 г
  • банани - 3 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с половината от захарта, добавя се брашното и содата, гасена с оцет. Тестото се пече в тавичка, постлана с хартия за печене, на 200 градуса до готовност. Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва на две с конец.

Желатинът се накисва в половин чаша студена преварена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Охлажда се. Изварата се смесва с желатина и йогурта. Сметаната се разбива с останалата част от захарта и се добавя към сместа с изварата.

Бананите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Напръскват се с лимонов сок. Единият блат се маже с една трета от крема, отгоре се нареждат кръгчетата банани, върху тях се слага още една трета от крема и се похлупва с другия блат.

Тортата се оставя в хладилника за 1 час. Вади се, маже се с останалия крем и се поръсва с настърган шоколад отгоре или отстрани, като отново може да направите украса от банани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: