Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с половината от захарта, добавя се брашното и содата, гасена с оцет. Тестото се пече в тавичка, постлана с хартия за печене, на 200 градуса до готовност. Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва на две с конец.
Желатинът се накисва в половин чаша студена преварена вода и щом набъбне, се разтваря на водна баня. Охлажда се. Изварата се смесва с желатина и йогурта. Сметаната се разбива с останалата част от захарта и се добавя към сместа с изварата.
Бананите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Напръскват се с лимонов сок. Единият блат се маже с една трета от крема, отгоре се нареждат кръгчетата банани, върху тях се слага още една трета от крема и се похлупва с другия блат.
Тортата се оставя в хладилника за 1 час. Вади се, маже се с останалия крем и се поръсва с настърган шоколад отгоре или отстрани, като отново може да направите украса от банани.