Омлет с лук и бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
21/10/2010
"Стига да има кой да го приготвя, всяка сутрин ще закусваме с този омлет с бекон "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 570
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 10 броя
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • бекон - 200 г + 3 дълги резена за гарниране
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • картофи - задушени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета и се слага на огъня да се пържи. Прибавя се нарязаният на тънки ивички лук и се задушава до омекване.

Посоляват се и се заливат с разбитите яйца. Пържат се, без да се разбъркват. Накрая се поръсват със счукан черен пипер и омлетът леко се обръща по желание.

Поднася се с гарнитура от запържен бекон и задушени картофи.

Гастро форма за печене на яйца с 15 форми
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гастро форма за печене на яйца с 15 форми
49.99 лв.
Виж ››

Усмихнете близките си със своите яйчени специалитети, приготвени с гастро форма за печене на яйца. Цели 15 гнезда и възможност за приготвяне на солени и сладки творения с яйца.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар