Печен лук с бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печен лук с бекон
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ще ви представим една по-различна и много икономична селска рецепта, с която ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, малките и средните глави оставяме цели, а по-големите разрязваме.

Слагаме го в йенска тенджера и го посипваме с нарязания на ситно бекон.

Поливаме със зехтина и сипваме малко вода.

Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
нещо снимката доста мазничка изглежда и ме отказа май...
05.05.2016 05:06
1
никнай
никнай
Супер и ако преди края го напръскаш с малко балсамов оцет - почнах да се облизвам ....
26.02.2016 21:30
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно предложение,това наистина трябва да опитам,защото откачам при аромата на печен лук,голяма вкусотия ще е!
26.02.2016 09:32
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам печен лук.Затова и ще направя скоро рецептата.
25.02.2016 11:42