Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Френски кюфтенца от пилешки дробчета

Френски кюфтенца от пилешки дробчета

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Френски кюфтенца от пилешки дробчета
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кулинари, запретвайте ръкавите, защото тези изтънчени кюфтенца няма да се сготвят сами"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • хляб - 20 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • прясно мляко - 20 мл
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се слагат в малка тенджерка с вода на котлона. Оставяте ги да врят 3-5 минути, след което отцеждате водата, охлаждате и ги пасирате.

Прехвърляте ги в дълбока купа и смесвате с 1 разбито яйце, хляба, накиснат в малко мляко, за да омекне, и след това изстискан, и настъргания кашкавал.

Поръсвате сместа с черен пипер и сол и оформяте малки кюфтенца.

Разбивате останалите яйца в купа, а в друга слагате галетата.

Топвате кюфтетата в яйцата, след това в галетата и запържвате за няколко минути в олиото.

Френските кюфтенца от пилешки дробчета се поднасят с чаша бира или вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: