Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с ориз и кашкавал

Спанак с ориз и кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Спанак с ориз и кашкавал1 / 2
22/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Когато искате да отпразнувате пролетта - направете го с вкусно и леко пролетно ястие"

Необходими Продукти

  • спанак - 750 г
  • кашкавал - 100 г
  • ориз - 300 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Оризът се задушава в мазнината, след което се залива с топла вода и се вари до полуомекване. Прибавят се част от кашкавала, настърган на едро ренде, черният пипер и червеният пипер.

В намазана с масло тавичка се изсипва половината от спанака. Върху него се разстила оризът. Отгоре се изсипва останалият спанак и се настъргва останалата част от кашкавала.

След това ястието се запича в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
32
20
10
Дай твоята оценка: