Начин на приготвяне
В купа слагам чаша брашно. Правя кладенче и там слагам маята, водата и захарта.
След като шупне, добавям разбити 2 яйца с 1 с.л. сол и млякото. С лъжица разбърквам и добавям на етапи пресято брашно.
Като се получи много гъста каша, покривам в найлон и оставям да втаса на топло.
След като втаса, с помощта на шпатула изсипвам сместа в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно.
Заглаждам леко тестото с мокра лъжица, за да не лепне. Намазвам го с хубаво разбито цяло яйце и добавям бучките мас и масло върху тестото.
Наръсвам натрошено сирене. Поставям го в студена фурна, която включвам на 180 градуса.
Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран.
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и рецептата ни за пухкави домашни милинки.
Коментари