Мандаринов флан

Марина НордМарина НордНовак1219
20/05/2015
"Сочен десерт за ценителите на класическите сладкиши "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр.
  • сметана - 300 мл течна
  • захар - 5 с.л.
  • мандарини - 2 бр.
  • захаросани плодове - 100 г
  • за карамела
  • захар - 8 с.л.
  • портокалов ликьор - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се карамел, като захарта се загрява с 2 супени лъжици вода, докато се образува златиста смес. Добавя се ликьорът. Карамелът се разпределя в огнеупорни купички или в по-голяма форма и се оставя да се охлади.

Захаросаните плодове се режат на ситно. Три яйца и четири жълтъка се разбиват на пяна, добавя се захарта и сметаната и се разбърква. Кората на мандарините се настъргва, сокът се изцежда. Кората и сокът се добавят към яйчената смес и се разбъркват.

Сместа се излива в купичките върху карамела, поръсва се със захаросани плодове, покрива се с парчета фолио и се пече в загрята на 140 градуса на водна баня един час. Вади се, охлажда се, оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар