Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мандаринов десерт с джинджифил

Мандаринов десерт с джинджифил

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Мандаринов десерт с джинджифил
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
7
"Празник за сетивата с този нежен мандаринов десерт - горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • мандарини - 3 бр.
  • вода - 290 мл
  • захар - 3 с.л. (с връх) + 50 г
  • желатин - 3 пакетчета
  • джинджифил - 1 ч.л. (сух)
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилия - 1 пак.
  • бял шоколад - 50 г
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък
  • захар - 80 г
  • За поръсване
  • кори за баница - 5 листа
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мандарините, залейте ги с 200 мл вода и добавете 3 с.л. (с връх) захар. Сложете ги на котлона и оставете да заврат. След това намалете огъня и ги задръжте под капак за още 15-на мин.

През това време накиснете желатина в 90 мл студена вода.

Отцедете мандарините и заделете 100 мл от сока им. Изсипете го в тенджерка, добавете 50 г захар, 1 ч.л. джинджифил и го оставете да заври.

След това добавете желатина и махнете от огъня.

Разпределете 1/2 от сварените мандарини във 7-8 чашки за крем карамел и залейте с горещия сироп.

За млечния крем кипнете млякото с ванилията.

Яйцата, жълтъкът и захарта разбийте на пяна. Свалете млякото от огъня и при непрекъснато разбъркване добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи, и оставете да се охлади.

След това го изсипете на тънка струйка в яйчената пяна.

Пасирайте останалите мандарини и също ги добавете.

С получения крем с мандарини допълнете чашките.

Печете в предварително загрята на 150°C фурна за около 1 ч. и 10 мин. или до сгъстяване на крема.

Натрошете корите за баница и ги запечете за 5-6 мин. на сух тиган. Поръсете с 2 с.л. захар и започнете да разбърквате до пълното разтопяване на захарта. Махнете от огъня и прехвърлете в подходящ съд.

Малко преди плодовите кремчета да са готови, ги поръсете с карамелените корички. Оставете ги да се охладят и ги приберете в хладилника за поне 2 часа.

При поднасяне загрейте чашките, обърнете ги и поръсете мандариновият десерт с джинджифил с останалите корички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда невероятно! Ще го пробвам.
19.03.2020 16:04
1