Начин на приготвяне
Почистете мандарините, залейте ги с 200 мл вода и добавете 3 с.л. (с връх) захар. Сложете ги на котлона и оставете да заврат. След това намалете огъня и ги задръжте под капак за още 15-на мин.
През това време накиснете желатина в 90 мл студена вода.
Отцедете мандарините и заделете 100 мл от сока им. Изсипете го в тенджерка, добавете 50 г захар, 1 ч.л. джинджифил и го оставете да заври.
След това добавете желатина и махнете от огъня.
Разпределете 1/2 от сварените мандарини във 7-8 чашки за крем карамел и залейте с горещия сироп.
За млечния крем кипнете млякото с ванилията.
Яйцата, жълтъкът и захарта разбийте на пяна. Свалете млякото от огъня и при непрекъснато разбъркване добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи, и оставете да се охлади.
След това го изсипете на тънка струйка в яйчената пяна.
Пасирайте останалите мандарини и също ги добавете.
С получения крем с мандарини допълнете чашките.
Печете в предварително загрята на 150°C фурна за около 1 ч. и 10 мин. или до сгъстяване на крема.
Натрошете корите за баница и ги запечете за 5-6 мин. на сух тиган. Поръсете с 2 с.л. захар и започнете да разбърквате до пълното разтопяване на захарта. Махнете от огъня и прехвърлете в подходящ съд.
Малко преди плодовите кремчета да са готови, ги поръсете с карамелените корички. Оставете ги да се охладят и ги приберете в хладилника за поне 2 часа.
При поднасяне загрейте чашките, обърнете ги и поръсете мандариновият десерт с джинджифил с останалите корички.
Коментари