Немски ябълков кекс

24/04/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810655
"Кой е казал, че швабите разбират само от автомобили?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 344
  • Преглеждания за месеца1466
  • Преглеждания за седмицата496
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр. обелени и настъргани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - ½ ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете и поръсете с брашно форма за кекс.

В купа разбийте олиото с яйцата, след което добавете ванилията. Смесете брашното, солта, содата и канелата. Бавно добавете сместа към яйцата.

Накрая внимателно прибавете и настърганите ябълки. Изсипете сместа във формата и запечете за 45 минути или докато кексът стане готов.

По желание поръсете готовия кекс с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Валя
Валя
03.01.2016 18:12
Как може при описанието за приготвяне да не е опоменато кога се слага и захарта?!
9
1
cveti
cveti
21.09.2015 21:12
kade pro4ete za kimion
4
0
радост
радост
24.08.2015 14:21
Кимион в ябълков кекс! Защо публикувате глупости?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв