Начин на приготвяне
В някои страни на Св. Валентин хората си гледат на ябълка. На празника си намираме ябълка и я разрязваме почти докрай на шест части и си намисляме три-четири имена. След това започваме да въртим ябълката, леко почуквайки с пръст по парченцата и въртейки ябълката. Името, което сме си казали миг преди някое парче на ябълката да падне, ще е на човека, за когото ще се оженим/омъжим, а според семенцата, които се виждат в момента, се определя броят на децата, които ще имате.
Е, ако сте решили на празника да се повеселите и да го пробвате, ето и една идея как да изненадате любимия с разрязаните ябълки.
Предлагам Ви една рецепта за кексчета със ябълки и шоколад.
За целта обелвам и нарязвам на кубчета ябълките, шоколада също нарязвам на малки кубчета.
Яйцата разбивам заедно със захарта до получаването на пухкава смес, след това добавям един по един останалите продукти и разбърквам добре (важно е да добавяте един по един продуктите и да ги разбърквате много добре, иначе може кексът ви да стане мазен или глетав отвътре).
НЕ се притеснявайте, че тестото става малко гъсто. Тестото разпределям в силиконови форми - сърца. Пека на 180 градуса 40 минути или до готовност (това зависи и от фурната ви).