Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пиле с червено вино по молдовски

Пиле с червено вино по молдовски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с червено вино по молдовски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"И да се разберем - виното е за пилето - за вас ще има после, като го сервирате"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 30 мл
  • червено вино - 100 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • целина - 1 стрък зелената част
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, подсушава се, нарязва се на порции и се запържва в загрятото олио.

Добавят се нарязаният на колелца лук, солта, доматеното пюре, размито с малко вода и се залива с виното.

Добавя се нарязаният на ситно стрък целина. Ястието се оставя на слаб огън да се задуши до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: