Картофен гратин с грюер

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14884
24/04/2015
"А за аромата отговаря грюера, затова ви съветваме да не го замествате с друго сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете форма за печене с разтопено масло. Нарежете картофите на кръгове, и ги смесете с нарязания лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете 1/3 част от сместа във формата за печене, поръсете с част от грюера, сложете пласт картофи, поръсете със сиренето и завършете с картофи. Смесете виното с водата и сипете върху картофите.

Покрийте гратина с алуминиево фолио. Запечете в загрятата фурна около 75 минути, махнете фолиото и изсипете сметаната отгоре. Запечете за още 15 минути и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар