Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Гратин от тиквички с пармезан

Гратин от тиквички с пармезан

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Гратин от тиквички с пармезан
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Златист, вкусен и лесен за приготвяне гратин от тиквички с пармезан."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • пармезан - 60 грама
  • смлян бял пипер - ¼ чаена лъжичка
  • сол - ½ чаена лъжичка
  • пшенично брашно - 1 супена лъжица
  • тиквички - 500 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на ситно, поръсете с пипера и солта, разбъркайте и оставете за 20 минути, за да се отцеди водата.

Сиренето се настъргва на ситно и се добавя към тиквичките.

Разбийте яйцата, млякото, пресования чесън и подправките.

Намаслете тава за печене и я поръсете с брашно.

Изсипете сместа в тавата за печене.

Печете гратина в предварително загрята фурна на 180°C за около 45 минути.

По желание може да го сервирате със салатка от червени домати.

Добър апетит с този златист и ароматен гратин от тиквички с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: