Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Туршия от пълнени камби

Туршия от пълнени камби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Туршия от пълнени камби
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
153 мин.
"Хрупкави и лесни за приготвяне камби, които е направо грехота да не сложите!"

Необходими Продукти

  • камби - 10 кг червени
  • зеле - 4 кг бяло
  • моркови - 1 кг
  • целина - 2 - 3 глави с листата
  • сол - 600 г
  • оцет - 2 л
  • захар - 600 г (3 чаени чаши).
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и се почистват от семките, след което се натриват отвътре със смес от 400 г захар и 400 г сол. Оставят се да престоят така 10-12 часа.

Пригответе плънката, като добре почистените и нарязани на ситно зеле, целина и настъргани моркови се поръсват с останалото количество от солта и захарта. Те също се оставят да престоят 10-12 часа.

Отцедилият се сок от камбите и плънката се кипва за 2-3 минути и след като изстине, се смесва с оцет.

Камбите се пълнят с плънката и се нареждат в буркани, поливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки и добре измити речни камъни. Бурканите се съхраняват на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
49
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

viki
viki
Олиото може да е идея но не ви го препоръчвам, има опасност да граняса.По добре е когато се ползва туршията да се слага.
13.09.2012 09:51
2
kalina
kalina
Не се ли заваряват ?
28.09.2011 11:23
3
8
nedka
nedka
Да, рецептата е много сполучлива. Всяка година я правя, но прибавям и олио към маринатата.Опитайте, ще ви хареса.
26.08.2011 21:29
1
4
дидо
дидо
Тази рецепта е чудесна.
26.08.2011 18:53
1