Начин на приготвяне
Подправете каймата със сол, черен пипер и кимион. Омесете я добре и оставете за 30 мин. да се смесят ароматите. Нарежете на ситно лука и гъбите, а морковите настържете на едро ренде.
Измийте добре ориза.
В подходящ съд загрейте мазнината и задушете в нея лука, гъбите и морковите. Когато омекнат прибавете каймата. Разбърквайте енергично докато стане на трохи. Добавете ориза и водата.
Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Оставете на слаб огън да къкри до редуциране на течността. Дръпнете от огъня и прибавете 1-2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз.
Напълнете чушките с получената плънка.
Намазнете дъното на тава за печене и подредете камбите.
Поръсете ги с малко зехтин и налейте 2 ч.ч. вода.
Печете в загрята на 220 градуса фурна до готовност.
Пълнените камби са много вкусни.