Пълнени камби

DianaDiana
Чирак
61382831
Пълнени камби
Снимка: Diana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Топ предложение за обяд, което просто не може да откажете"

Необходими Продукти

  • камби - около 10 - 12 бр. (средно големи, почистени от дръжките и семките)
  • гъби - 200 г пресни
  • кайма - 350 г свинска
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 4 - 5 стръка /или 1 средно голяма глава стар лук/
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • риган
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата със сол, черен пипер и кимион. Омесете я добре и оставете за 30 мин. да се смесят ароматите. Нарежете на ситно лука и гъбите, а морковите настържете на едро ренде.

Измийте добре ориза.

В подходящ съд загрейте мазнината и задушете в нея лука, гъбите и морковите. Когато омекнат прибавете каймата. Разбърквайте енергично докато стане на трохи. Добавете ориза и водата.

Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Оставете на слаб огън да къкри до редуциране на течността. Дръпнете от огъня и прибавете 1-2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз.

Напълнете чушките с получената плънка.

Намазнете дъното на тава за печене и подредете камбите.

Поръсете ги с малко зехтин и налейте 2 ч.ч. вода.

Печете в загрята на 220 градуса фурна до готовност.

Пълнените камби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: