Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Лате Макиато

Лате Макиато

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лате Макиато
Снимка: Анонимен
4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ароматно лате макиато, както бихте го пили в прочутите кафенета в Рим"

Необходими Продукти

  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За макиатото
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч. пълномаслено
  • кафе - 2 ч.л. смляно, за еспресо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп от водата и захарта - варете, докато захарта се разтвори напълно и сиропът леко се редуцира. Може да използвате както бяла захар, така и кафява захар. За Лате Макиато ще ви трябва малка част от сиропа, а останалата може да съхранявате в буркан в хладилника за 1 месец.

С приставката за правене на пара на кафемашината загрейте млякото в подходящ съд, като държите приставката потопена под повърхността на образувалата се пяна. Загрявайте така, докато страните на съда се нагреят хубаво и се образува гладка и твърда пяна отгоре.

Направете еспресото. Прехвърлете прясното мляко във висока стъклена чаша, като придържате с лъжица пяната. След като остане само пяната в съда, внимателно я разпределете в чашата с лъжица върху млякото. Отгоре излейте леко еспресото и завършете с малко захарен сироп на вкус.

Може да поръсите напитката с какао на прах, канела или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията