Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Къри»Агнешко с къри и кайсии

Агнешко с къри и кайсии

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешко с къри и кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ако има едно нещо, което човек трябва да опита поне веднъж в живота си, то това е агнешко с кайсии"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 бр. стек
  • за соса
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • къри - 2 с.л. на прах
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 200 мл месен
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • домати - 1/2 ч.л. пюре
  • кайсии - 50 г сушени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото и ситно нарязания лук в купа и загрейте в микровълновата фурна за около 2 минути на пълна мощ. Добавете кърито и гответе още 1/2 минути.

Постепенно сложете брашното, разбъркайте добре и прибавете месния бульон. Сложете захарта, доматеното пюре и малко сол и черен пипер. Пуснете за 3-4 минути на пълна мощ, за да се сгъсти леко и добавете сушените кайсии, които предварително сте накиснали в хладка вода.

Загрейте съд за печене в микровълновата фурна за около 10 минути на пълна мощ. Сложете агнешките стекове и притиснете добре. Гответе около 8 минути, като по средата на готвенето трябва да ги обърнете.

Залейте с приготвения сос и пуснете на макс още за 3 минути, след което поднесете върху канапе от задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: